Nyheder

 

Den 26.-27. april 2019 afholdes Festival for Verdensmålene, og du og din klasse er inviteret til at deltage fredag d. 26. april. Her vil fokus være på børn og unge, og indholdet på festivalen tilpasses skoleelever

Beskrivelse af festivalen

På festivalen kan eleverne deltage i workshops med blandt andre UNCity4Schools, Verdens Bedste Nyheder, Naturskolerne, Sønderborg Forsyning, Det Fælles Elevråd og LEGO® Build-the-Change.  De kan møde og deltage i aktiviteter med Plastic Change, Danfoss, Fødevarebanken og mange andre lokale og nationale aktører, der alle arbejder med de mange aspekter af bæredygtighed.

Festivalens fokus er på viden og engagement. På festivalen kan jeres elever møde virksomheder, organisationer, NGO’er, foreninger mv. og opleve bæredygtige projekter og innovative løsninger. Alt sammen gennem oplysning, involverende aktiviteter, quizzer, konkurrencer mv. Med det formål at sætte bæredygtighed på dagsordenen hos eleverne og arbejde med refleksion og handling og opleve at vi alle står sammen om at nå de 17 Verdensmål. Både lokalt og nationalt.

  1. Modtag faglige oplæg og/eller deltag i workshops: Tilmeld klasserne én eller flere oplæg og workshops fra UNCity4Schools, Verdens Bedste Nyheder, Sønderborg Forsyning, Naturskolerne eller LEGO, Det Fælles Elevråd og lær mere om – og arbejd med - Verdensmålene. Det er et godt afsæt for et videre forløb i klassen efterfølgende. Eller som afslutning på et forløb. Lær mere om indholdet på nedenstående link.

    Workshops og oplæg finder sted fredag d. 26. april mellem kl. 9–15, og tilmeldingen foregår via linket: https://verdensmaal.typeform.com/to/rgbckLDer er stor interesse fra skolerne, så meld gerne din klasse til hurtigt.

  2. Ekskursion til festivalen: Alle skoleklasser er inviteret til at besøge festivalen fredag d. 26. april mellem kl. 9–15. I behøver ikke melde jer til et specifikt oplæg/workshop, men kan blot møde op til nogle gode timer med høj grad af viden, dialog, læring og engagement. Eksempelvis med efterfølgende essays baseret på små interviews af de deltagende aktører på dagen. For mere info eller spm. skriv til Julie Andersen: juan@sonderborg.dk

    Placering d. 26. april: Apotekerhaven.

     

 

 

 

Folkene bag

Om VidensByen

Folkene bag

Om VidensByen

Vil du vide mere

Kontakt

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 2790 4539

> Skriv til os